Sunday, January 13, 2019

Xtreme Cargo 

Xtreme Cargo är ett företag i Kvicksund utanför Eskilstuna som inriktar sig på försäljning av hästtransporter och tvåhästars lastbilar för B-körkort. Dels bygger företaget egna B-kortsbilar men de är även stolt återförsäljare av B-kortsbilar ifrån Ameline samt transporter ifrån svenska Forzab och tyska Thiel. Viktigast för Xtreme Cargo är att aldrig tumma på säkerhet och kvalitet och vi vill hålla högsta möjliga servicenivå till kunderna. Eftersom säkerhet och kvalitet även är mycket viktigt för mig så var valet av återförsäljare för min nya vagn enkelt. Kunskapen och servicen hos Xtreme Cargo är något utöver de vanliga ingenting är omöjligt det är bara olika svårt att nå lösningen, precis som för mig som funktionsnedsatt.... ingen ting är omöjligt de tar bara lite längre tid att lyckas. 


Företaget tillverkar B-kortslastbilar anpassade för svenskt klimat och med hög lastvikt. Säkerhet för både hästar och passagerare ligger i fokus och de arbetar ständigt med att utveckla teknik och materialval. Deras Xtreme Cargo B-kortsbilar (tidigare Strömsholmsbilen) byggs i Hallstahammar på egen fabrik. De erbjuder marknadens högsta lastvikt i en modern förpackning. 

Med sin moderna konstruktion, höga utrustningsnivå och lastvikt på upp till 1250 kg (Max Load standardmodellen) är Xtreme Cargos bilar unika som hästlastbil för B-körkort. Chassit ger en personbilslik komfort. Hästdelen är helt integrerad i bilen och skapar en tilltalande helhet. Tack vare det självbärande chassiet får bilen en lägre tyngdpunkt och därmed en högre stabilitet och säkerhet under färd. Med lägre luftmotstånd, moderna dieselmotorer och en tjänstevikt som är lägre än konkurrenterna blir bränsleförbrukningen också lägre. Även utrustning som normalt är tillval hos konkurrerande märken är standard på våra egna bilar. Dieselvärmare till motorn, AC, aluminiumfälgar, takfläkt, kamerabevakning, backkamera, värme i förarsäte, värme i backspeglar, extra långa backspeglar, gummimattor i hytt, extra underredsbehandling, hög justerbar mellanvägg i aluminium, yttre bom i aluminium  är några exempel på den höga utrustningsnivån som ökar säkerheten och komforten för dig och dina hästar.

Jag är oerhört tacksam att Xtreme Cargo finns med i Team Crut på vägen mot Paralympics 2020 är du på jakt efter ditt nya släp eller en bra b-korts "bil" tveka inte att kontakta dem ni kommer inte bli besvikna. 

Väl mött va rädda om er så hörs vi snart igen. //Carro 

No comments: